Bewegen brengt leven

FYSIOTHERAPIE

De fysiotherapeut is de specialist in bewegen. Met verscheidene behandelmethoden zorgen we ervoor dat u weer zo optimaal mogelijk kunt functioneren. Bij uw eerste bezoek aan de fysiotherapeut brengen wij uw klachten in kaart en volgt er een lichamelijk onderzoek. Samen met u stellen wij een behandelplan op en werken wij samen met u aan uw klachten. Ervaart u problemen in uw houding en/of bewegen? Neem dan contact op met de fysiotherapeut.

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een specialisme binnen de Fysiotherapie. De manueel therapeut is de specialist op gewrichtsniveau en bij uitstek geschikt voor de behandeling van klachten gelegen in het gewricht en houding. Middels manipulaties, mobilisaties, voorlichting en advies zal de manueel therapeut trachten de functiestoornissen in relatie tot de klacht op te heffen en/of te verminderen om zo uw bewegend functioneren te optimaliseren. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Manuele therapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Het is mogelijk om u hiervoor aanvullend te verzekeren.
Veel verzekeraars kiezen ervoor om een maximumaantal behandelingen te vergoeden. Meer zekerheid? Neem contact op met uw zorgverzekeraar!

ECHOGRAFIE

Echografie is een onderzoek dat ingezet kan worden om een diagnose te kunnen stellen, verdenking op een afwijking te bevestigen of uit te sluiten. Tijdens een echografisch onderzoek wordt er gebruik gemaakt van ultrageluid. De geluidsbundels worden uitgezonden, ontvangen en omgezet in beeld waardoor verschillende weefsels en structuren in beeld kunnen worden gebracht. Dit onderzoek is voor u niet belastend. Echografisch onderzoek maakt deel uit van de fysiotherapie behandeling en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

DRY NEEDLING

Onze fysiotherapeuten zijn vakkundig geschoold in het toepassen van dry needling. Bij deze methode wordt gebruikt gemaakt van zeer dunne (acupunctuur) naalden om lokale spierverhardingen (triggerpoints) te ontspannen waardoor uiteindelijk de klachten zullen afnemen. Deze behandelmethode kan een zeer waardevolle aanvulling zijn bij het herstel van uw klachten, zo kunnen triggerpoints een normaal herstelproces in de weg staan. Door deze aan te prikken ontspant de spier en neemt de doorbloeding weer toe, de klachten zullen afnemen. Dry needling is onderdeel van de fysiotherapiebehandeling. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Voor meer informatie over deze (behandel)methode bezoek dan deze website.

REVALIDATIE

Revalideren betekent letterlijk terug valide worden na een blessure, ongeval of medische ingreep. Maar ook mensen met diabetes, hart- en longproblematiek kunnen ook bij ons terecht om onder begeleiding van de fysiotherapeut te revalideren en fit te worden. Tijdens het revalidatieproces bieden wij de ondersteuning die het best bij u past. Met zorgvuldige en goede begeleiding streven wij ernaar dat u zo snel en goed mogelijk weer deel kunt nemen in de maatschappij of om zo goed mogelijk om te leren gaan met een eventuele beperking.

Bij verschillende (chronische) aandoeningen worden de revalidatietrainingen vergoed. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding kunt u met de fysiotherapeut bespreken of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

MEDISCHE FITNESS

Uw therapeut zal tijdens het intakegesprek een trainingsschema op maat maken passend bij uw revalidatie doelen, zodat er op een optimale manier aan uw herstel gewerkt kan worden. Zodra u zich de oefening eigen gemaakt heeft kunt u deelnemen aan de medische fitness.

U kunt alleen op afspraak deelnemen aan de medische fitness. Maximaal 6 personen kunnen deelnemen aan de training zodat er altijd optimale aandacht en begeleiding is van een therapeut. Tijdens de training wordt er op een functionele manier getraind waarbij de gehele oefenzaal tot uw beschikking staat.

De kosten voor medische fitness worden niet vergoed en zijn voor eigen rekening. Bekijk onze tarieven op de website.